Cum Participi?

Solutii pentru problemele Dvs: mai aproape, mai eficiente si mai ieftine decat ati crede.

Va rugam sa incercati sa identificati resursele de orice fel care va prisosesc (OFERTE, IESIRI), care parasesc compania Dvs si care antreneaza costuri excesive iar in multe situatii va dau bataie de cap pentru ca nu stiti cum sa scapati de ele.
De asemenea, faceti o lista cu resursele de orice fel de care aveti nevoie in activitatea organizatiei Dvs (CERERE, INTRARI), pentru identificarea si procurarea carora irositi timp si bani.
Este important sa realizam impreuna ca putem inchide un ciclu, astfel:

  1. OFERTA, IESIRILE din organizatia Dvs pot deveni INTRARI pentru alta organizatie. Nu aruncati ceea ce va prisoseste.
  2. CEREREA, INTRARILE pe care le asteapta organizatia Dvs pot fi chiar IESIRILE altor organizatii. Nu desconsiderati ceea ce prisoseste altora.

Resursele, fie ca sunt IESIRI fie ca sunt INTRARI, sunt gandite, in cadrul Simbiozei Industriale, intr-un orizont larg, fara vreo limitare.

 

Daca sunteti interesati sa participati intr-un parteneriat de simbioza industriala puteti completa fisele de mai jos si sa le transmiteti pe adresa ecoreg@gmail.com

 

Fisa_RESURSE_oferiteFisa RESURSE OFERITE

 

Fisa_RESURSE_oferiteFisa RESURSE SOLICITATE

 


ECOREG este un proiect pilot ce va testa aplicabilitatea conceptului de simbioză industrială în România. Aceasta se referă la reutilizarea deşeurilor şi produselor secundare rezultate dintr-un proces de producţie în alt ciclu de producţie, creându-se astfel parteneriate reciproc avantajoase între companii din diverse sectoare.

Rezultatele proiectului

  • peste 200 de unitati economice si agenti sociali din domenii diferite, unitati industriale sau alte entitati;
  • au fost identificate 568 de tipuri de resurse si 200 de sinergii;
  • au fost finalizate 114 sinergii, fiind implicate 13 categorii de deseuri;
  • au fost valorificate peste 555.000 tone deseuri:
  • a fost conservata o suprafata de 2.558 ha de padure, ca urmare a inlocuirii materiei prime lemnoase cu alte tipuri de deseuri.